— Я купую пледи українського фабричного виробництва в магазинах, — розповідає Світлана Сінельник. — Спершу уважно оглядаю поверхню. Вона повинна бути рівною і гладкою, без ворсинок. Фактура — однорідною. Краї мають бути добре збитими, щоб не розпускалися по нитці. Пледи зберігають в упаковках. Придивіться, щоб на згинах не було потертостей. Якщо є, це ознака поганої якості. Плед швидко  втратить форму.
До вовни часто додають синтетику — акрил. Такі пледи приємніші на дотик,  але не такі теплі, як чисто вовняні, помітила Світлана Сінельник.
— Я купую пледи з новозеландської вовни. Вони пухнасті, довговічні. Пледи із лами та альпаки найтепліші. Така вовна не зношується і не кошлатиться. Для пом'якшення додають шерсть мериноса. Вища ціна — на пледи з верблюда. Верблюжий волос не фарбується. Ковдри з нього — завжди бежевого кольору.
Китайські синтетичні пледи коштують від 50 грн. Вітчизняні вовняні від 160. Із лами та альпаки — від 500 грн. Верблюжі — від 800 грн.
Пледи пере вручну при температурі +30°С. Не викручує під час полоскання. Натомість складає в кілька шарів і обережно витискає воду. Щоб висушити, розстеляє на підлозі простирадло та розкладає на ньому плед. Ковдри із синтетики, штучного хутра можна прати в машинці-автоматі в режимі делікатного прання.