Показ зимової колекції одягу від донецького дизайнера Ксенії Мамедової пройшов 24 жовтня у київському ресторані "Базар".
"У колекції я додала національні мотиви — це вишивки, прикраси на головах. Хочу підняти українську культуру і зробити модними етнічні елементи. Багато дизайнерів дуже люблять використовувати етнічні мотиви різних країн. Намагаються щось взяти з-за кордону, але забувають про українське", - розповіла Ксенія Мамедова.
Дизайнер у колекції використовувала приталений та вільний у крої одяг. Це різної довжини сукні, сорочки з широкими рукавами, довга спідниця, бежеве пальто прикрашене чорним мереживом. Речі оздоблені мереживом, шипами, стразами "Сваровськи" та елементам великої в'язки. Тканини — це вовна, шовк, шифон.
"У першу чергу одяг потрібно підбирати так, щоб він був у гармонії із зовнішністю і фігурою. І, звичайно, вбрання і образ потрібно підбирати до місця, куди ви йдете. Не можна плутати ділову зустріч із вечіркою. Свою колекцію розробляла, щоб її можна було одягнути в офіс чи на зустріч з подругами. Також одяг підходить для світських заходів, вечірок. Вся колекція дуже продумана в тому плані, що для будь-якого моменту є повністю готовий образ", - розповіла дизайнер.
Кольори колекції - бежевий, молочний, білий, чорний, смарагдовий.
"По великому рахунку, у моді нічого кардинально не змінилося. Ми зробили акцент на насиченому смарагдовому кольорі. Але чорний і бежевий кольори завжди безпрограшні", - додала Ксенія Мамедова.
Показ дизайнера відвідали дружина Віктора Януковича-молодшого Ольга, музичний критик Сергій Сосєдов зі співачкою Натанікою, дизайнер Сєрж Смолін, стрептизерка Варда, гурт "Декольте", мама Камалії, співачки Ейва та Аріна Домски.